No nyt on löytyn2yt kokeilujen jälkeen taas ihana kiinalainen kanaohje.
Tämä muistuttaa kantonilaista, mutta ei ole suoraan mistään reseptistä.
400g broileria
Liemi:
Kananmunan valkuainen
2rkl vettä
3rkl soijakastiketta
2rkl maizenaa
Vatkaa liemi ja uita maustamattomia kananfileitä siinä 10min.
Tämän jälkeen on kaksi vaihtoehtoa:
Vaihtoehto 1.
kierittele kananfileet maizenassa ja paista rapsakaksi öljyssä
Tarjoa kastikkeen* kanssa.
*Kastike rapsakalle kanalle:
öljyä
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 tl inkiväärimurskaa
2 rkl ruskeaa sokeria
2,5dl kanalientä
1rkl maizenaa
(soijaa maun mukaan, kastike saa jäädä hieman makeaksi)
Kuullota sipuleita öljyssä. Lisää sokeri ja inkiväärimurska. Kun sokeri on sulanut, lisää kanaliemi. Sekoita 1rkl maizenaa tilkkaan vettä ja suurusta kastike. Tarkista maku ja lisää soijaa tarvittaessa.
Vaihtoehto 2.
Ruskista kananpalat (huom, tällä kertaa ei pyöritellä maizenassa) öljyssä. Kun ovat saaneet väriä, lisää joukkoon muut aineet* ja anna kiehahtaa.
*muut aineet
Valkosipulia
inkiväärimurskaa
ruskeaa sokeria
kanalientä
maizenaa
(soijaa maun mukaan)
Molemmat vaihtoehdot ovat varsin maukkaita. Idea on että vaihtoehto 1 muistuttaa enemmän friteerattua kanaa kastikkeineen, ja vaihtoehto 2 taas on "perinteinen" kiinalainen lihasoosi.
Molemmat toimii todella hyvin paistetun riisin kanssa!
torstaina, huhtikuuta 17
lauantaina, tammikuuta 18
Maailman paras marjapiirakka
Nyt tää resepti talteen. Maailman paras marjapiirakka, eli mamman marjapiirakka eli mustikkapiirakka.
150g voita (kyllä, voita ei mitään margeriinia)
1,25dl sokeria
1 kananmuna
1,5dl pottujauhoja
1,5dl vehnäjauhoja
0,5tl leivinjauhoja
Vaahdota voi ja sokeri kunnolla ja lisää muna + jauhot. Levitä pohja voilla voideltuun vuokaan.
Tee täyte:
prk kermaviiliä ja ei mitään kevyttä versiota
0,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
Sotke massa ja kaada se pohjan päälle. Ripottele mustikat joku 400g (mieluiten itsepoimitut) sinne tänne täytteen sekaan. Uunissa 180 astetta, keskitasolla 30min.
150g voita (kyllä, voita ei mitään margeriinia)
1,25dl sokeria
1 kananmuna
1,5dl pottujauhoja
1,5dl vehnäjauhoja
0,5tl leivinjauhoja
Vaahdota voi ja sokeri kunnolla ja lisää muna + jauhot. Levitä pohja voilla voideltuun vuokaan.
Tee täyte:
prk kermaviiliä ja ei mitään kevyttä versiota
0,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
Sotke massa ja kaada se pohjan päälle. Ripottele mustikat joku 400g (mieluiten itsepoimitut) sinne tänne täytteen sekaan. Uunissa 180 astetta, keskitasolla 30min.
sunnuntai, toukokuuta 5
Täydellinen frittitaikina
Nyt se on löytynyt: Täydellinen frittitaikina uppopaistetulle kanalle!
Ohje muokattu täältä
Frittitaikina
1 dl Vehnäjauhoja
½ dl Perunajauhoja
1,5 tl Leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl curryjauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
1,5 dl kokista
Paloittele 400g broilerin fileetä sopiviksi suupaloiksi. Esikypsennä kanat keittämällä suolatussa vedessä. Tämän sen vuoksi, että enää ei tarvitse jännittää, ovatko kanat kypsiä friteerauksen jälkeen.
Tee friteeraustaikina, sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään ja lisää kokis.
Lämmitä öljy kasarissa, kattilassa tai friteerauskeittimessä n. 175 asteiseksi. Käytä pihtejä ja kasta kananpaloja yksitellen taikinaan ja lisää öljyyn.Kanat ovat valmiita kun pinta on hieman ruskistunut.
Valuta ylimääräinen rasva pois lävikössä tai talouspaperin päällä.Tarjoile hapanimeläkastikkeen ja riisin kanssa.
Täydellinen hapanimeläkastike on tietenkin Reseptitaivaasta
2dl ananasmehua
4 rkl ketsuppia
1 rkl ruokosokeria
ripaus suolaa
2 rkl riisiviinietikkaa
1rkl maizenaa
Sekoita kaikki muut paitsi maizena ja keitä kiehuvaksi. Sekoita maizena pieneen määrään vettä ja valuta ohuena naruna joukkoon sekoittaen. Anna kiehahtaa ja valmista tuli.
Ohje muokattu täältä
Frittitaikina
1 dl Vehnäjauhoja
½ dl Perunajauhoja
1,5 tl Leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl curryjauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
1,5 dl kokista
Tee friteeraustaikina, sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään ja lisää kokis.
Lämmitä öljy kasarissa, kattilassa tai friteerauskeittimessä n. 175 asteiseksi. Käytä pihtejä ja kasta kananpaloja yksitellen taikinaan ja lisää öljyyn.Kanat ovat valmiita kun pinta on hieman ruskistunut.
Valuta ylimääräinen rasva pois lävikössä tai talouspaperin päällä.Tarjoile hapanimeläkastikkeen ja riisin kanssa.
Täydellinen hapanimeläkastike on tietenkin Reseptitaivaasta
2dl ananasmehua
4 rkl ketsuppia
1 rkl ruokosokeria
ripaus suolaa
2 rkl riisiviinietikkaa
1rkl maizenaa
Sekoita kaikki muut paitsi maizena ja keitä kiehuvaksi. Sekoita maizena pieneen määrään vettä ja valuta ohuena naruna joukkoon sekoittaen. Anna kiehahtaa ja valmista tuli.
Tomaattikeitto
Tomaattikeitto on niin herkkua! Ja helppoa!
1 iso sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
1 prk tomaattimurskaa
puolikas kasvisliemikuutio
yrttejä, mustapippuria, chiliä, sokeria
Kuullota sipulia ja valkosipulia hetki pannulla öljyssä. Lisää tomaattimurska. Anna porista hetken aikaa. Lisää mausteita; chiliä, kasvisliemikuutio, yrttejä, reilusti mustapippuria. Ripaus sokeria tuo tomaatin makua ihanasti esille. Tällä kertaa lisäsin mukaan jämät valmiista tacotomaattisoosista.
Valmis keitto voidaan soseuttaa sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisäksi paistan halloumijuustokuutioita pannulla rapsakaksi ja lisään valmiiseen keittoon.
1 iso sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
1 prk tomaattimurskaa
puolikas kasvisliemikuutio
yrttejä, mustapippuria, chiliä, sokeria
Kuullota sipulia ja valkosipulia hetki pannulla öljyssä. Lisää tomaattimurska. Anna porista hetken aikaa. Lisää mausteita; chiliä, kasvisliemikuutio, yrttejä, reilusti mustapippuria. Ripaus sokeria tuo tomaatin makua ihanasti esille. Tällä kertaa lisäsin mukaan jämät valmiista tacotomaattisoosista.
Valmis keitto voidaan soseuttaa sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisäksi paistan halloumijuustokuutioita pannulla rapsakaksi ja lisään valmiiseen keittoon.
lauantaina, toukokuuta 4
Kiinalaiset dumplingssit
Blogi on perustettu jo 6 vuotta sitten, mutta tässä ensimmäinen kirjoitus. Nythän mä vasta tajusin, että tänne mä voin kerätä mun kaikki lempiruuat ja reseptit, mitä muuten joudun joka kerta etsimään muiden blogeista.
Tässä paras dumplings ohje. Ohje muokattu täältä.
Chinese Dumblings
Baozi-taikina
7,2dl vehnäjauhoja
2,5dl kylmää vettä
0,5tl suolaa
Täyte:
400g jauhelihaa
2rkl soijakastiketta
1tl suolaa
2rkl riisiviiniä tai kuivaa cherryä
Chilirouhettai
5rkl (seesami) öljyä
nippu kevätsipulia tai kokonainen purjo
3 tl inkiväärimurskaa
2-3 kynttä valkosipulia
Joskus teen puolikkaan taikinan, ja loput jauhelihat pakastan taas seuraavaa kertaa varten.
Ohje:
Sekoita keskenään jauhot ja suola, lisää kylmä vesi ja anna taikinan pyöriä yleiskoneessa noin 5min. Lisää vettä vain sen verran, että taikina on kiinteää.
Anna taikinan levätä 30min pöydällä peitettynä.
Valmista täyte:
Paista jauheliha pannulla ja mausta soijalla, riisiviinillä ja suolalla.
Freesaa purjo/ kevätsipuli kevyesti.
Sekoita keskenään jauheliha, kevätsipuli/purjo, jauheliha ja silputtu chili, valkosipuli, inkivääri. Rouhi sekaan hieman pippuria. Lisää suolaa maun mukaan, täytteessä pitää olla makua!
Vaivaa taikinaa kevyesti jauhotulla pöydällä hetki.Tee taikinasta kaksi tankoa. Leikkaa tangosta noin 10g paloja.Puolikkaasta taikinasta tulee noin 30 palaa, kun lapset ovat syöneet taikinaa "tarpeekseen".
Kaulitse taikina 4cm halk. letuksi. Aseta jokaiselle letulle noin 1tl täytettä. Nipistä reunat kiinni sormilla.
Kuumenna iso kattilallinen vettä kiehuvaksi. Aseta dumplingsit siivilään ja pudota siivilä kuumaan veteen. Lisää kattilaan 1dl kylmää vettä ja peitä kattila kannella. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää toisen kerran 1dl kylmää vettä ja kiehauta uudestaan. Kun dumplingseja on kiehautettu kolme kertaa, ne ovat kypsiä ja valmiita. Valuta vesi pois ja tarjoile.
Tärkein ainesosa:
Dumplings dippikastike:
raaka-aineet
4rkl soijakastiketta
2rkl riisiviinietikkaa
1tl sokeria
2tl punaista chilitahnaa
1/2tl seesamiöljyä
2tl jauhettua inkivääriä
2 isoa valkosipulinkynttä murskattuna
Ohjeet:
Sekoita ainekset yhteen sauvasekoittimella ja tarjoile.
Hirveen rumiahan ne on..Ah, kohta herkuttelemaan!
Tässä paras dumplings ohje. Ohje muokattu täältä.
Chinese Dumblings
Baozi-taikina
7,2dl vehnäjauhoja
2,5dl kylmää vettä
0,5tl suolaa
Täyte:
400g jauhelihaa
2rkl soijakastiketta
1tl suolaa
2rkl riisiviiniä tai kuivaa cherryä
Chilirouhettai
5rkl (seesami) öljyä
nippu kevätsipulia tai kokonainen purjo
3 tl inkiväärimurskaa
2-3 kynttä valkosipulia
Joskus teen puolikkaan taikinan, ja loput jauhelihat pakastan taas seuraavaa kertaa varten.
Ohje:
Sekoita keskenään jauhot ja suola, lisää kylmä vesi ja anna taikinan pyöriä yleiskoneessa noin 5min. Lisää vettä vain sen verran, että taikina on kiinteää.
Anna taikinan levätä 30min pöydällä peitettynä.
Valmista täyte:
Paista jauheliha pannulla ja mausta soijalla, riisiviinillä ja suolalla.
Freesaa purjo/ kevätsipuli kevyesti.
Sekoita keskenään jauheliha, kevätsipuli/purjo, jauheliha ja silputtu chili, valkosipuli, inkivääri. Rouhi sekaan hieman pippuria. Lisää suolaa maun mukaan, täytteessä pitää olla makua!
Vaivaa taikinaa kevyesti jauhotulla pöydällä hetki.Tee taikinasta kaksi tankoa. Leikkaa tangosta noin 10g paloja.Puolikkaasta taikinasta tulee noin 30 palaa, kun lapset ovat syöneet taikinaa "tarpeekseen".
Kaulitse taikina 4cm halk. letuksi. Aseta jokaiselle letulle noin 1tl täytettä. Nipistä reunat kiinni sormilla.
Kuumenna iso kattilallinen vettä kiehuvaksi. Aseta dumplingsit siivilään ja pudota siivilä kuumaan veteen. Lisää kattilaan 1dl kylmää vettä ja peitä kattila kannella. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää toisen kerran 1dl kylmää vettä ja kiehauta uudestaan. Kun dumplingseja on kiehautettu kolme kertaa, ne ovat kypsiä ja valmiita. Valuta vesi pois ja tarjoile.
Tärkein ainesosa:
Dumplings dippikastike:
raaka-aineet
4rkl soijakastiketta
2rkl riisiviinietikkaa
1tl sokeria
2tl punaista chilitahnaa
1/2tl seesamiöljyä
2tl jauhettua inkivääriä
2 isoa valkosipulinkynttä murskattuna
Ohjeet:
Sekoita ainekset yhteen sauvasekoittimella ja tarjoile.
Hirveen rumiahan ne on..Ah, kohta herkuttelemaan!

Tilaa:
Blogitekstit (Atom)