Ohje muokattu täältä
Frittitaikina
1 dl Vehnäjauhoja
½ dl Perunajauhoja
1,5 tl Leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl curryjauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
1,5 dl kokista
Tee friteeraustaikina, sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään ja lisää kokis.
Lämmitä öljy kasarissa, kattilassa tai friteerauskeittimessä n. 175 asteiseksi. Käytä pihtejä ja kasta kananpaloja yksitellen taikinaan ja lisää öljyyn.Kanat ovat valmiita kun pinta on hieman ruskistunut.
Valuta ylimääräinen rasva pois lävikössä tai talouspaperin päällä.Tarjoile hapanimeläkastikkeen ja riisin kanssa.
Täydellinen hapanimeläkastike on tietenkin Reseptitaivaasta
2dl ananasmehua
4 rkl ketsuppia
1 rkl ruokosokeria
ripaus suolaa
2 rkl riisiviinietikkaa
1rkl maizenaa
Sekoita kaikki muut paitsi maizena ja keitä kiehuvaksi. Sekoita maizena pieneen määrään vettä ja valuta ohuena naruna joukkoon sekoittaen. Anna kiehahtaa ja valmista tuli.
1 kommentti:
Heippa!
Frittitaikinahan on hyvä mutta tuota kokista en allekirjoita sillä ainoa vaikutus siinä on palava sokeri. Koitappa sen sijaan ihan vichyllä vaan, mutta lisää taikinaan Adjika-maustetta, sen voit tehdä itse, mutta jos laiskottaa tai on epävarma suhteista niin maustepörssi.net on paikka josta voi tilata. Adjikaan tulee:
chili
valkosipuli
korianteri
cayennepippuri
juustokumina
oregano
basilika
tilli
kokeile vaan rohkeasti eri suhteita, itselläi meni vuosia löytää se alkuperäistä muistuttava jota pääsin 80-luvulla maistamaan, seos on huima efekti joka antaa kolme "aaltoa" kun suhteet on kohdillaan. Ensin ihanainen yrtti, sitten lempeä aro ja loppuun mukava umami/chilin lämpö. Eli itse jos teet niin alota suoraan rohkealla chilimäärällä. Tästäpä herkuttelemaan, silvouplee
Lähetä kommentti