Kebabresepti täältä
Ohje 800 grammalle, tulee tosi hyvää!
800g naudan jauhelihaa (käytin nauta-sikaa)
1 rkl suolaa
1 rkl mustapippuria
1tl cayennepippuria
1tl juustokuminaa
1tl paprikaa
1tl oregano
1rkl sokeria
3rkl perunajauhoja
Vatkaa taikinasauvoilla jauhelihaa ainakin 10-15min, sekoita samalla mausteet ja perunajauho tilkkaan vettä ja kaada sekaan ja jatka sekoitusta, muotoile massasta pötkö ja kääri massa folion sisään tiiviisti. Laita kebabkäärö uuniin paistoritilän päälle.
Paista noin 4h 100-110C.
Anna kypsän kebabin vetäytyä 30min huoneenlämmössä ja jäähdytä sen jälkeen kebab täysin viileäksi jääkaapissa. Suikaloi lihasta pitkiä suikaleita ja kuumenna liha 225 asteisessa uunissa pari minuuttia ennen syömistä.
Tulinen kastike:
500 g paseerattua tomaattia
8 kpl valkosipulinkynttä
1 kpl sipuli
3 rkl oliiviöljyä
1 tl chilirouhetta (tai maun mukaan)
1 tlk (pieni) tomaattipyrettä
1 tl mustapippuria
1,5 tl paprikajauhetta
1,5 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl worchesterkastiketta
1 rkl sokeria
Kuumenna öljy kattilassa ja fresaa hetken aikaa hienoksi silputut sipulit ja chilirouhe. Lisää tomaattipyre ja freesaa sitäkin hetki.Kaada paseerattu tomaatti joukkoon ja kiehauta.
Lisää loput aineet ja anna kastikkeen porista n.15min miedolla lämmöllä. Sekoittele jälleen.
Tarkista maku. Soseuta kastike ja siivilöi jos haluat.
Valkoinen kastike
2 dl partaäijajogurttia
1/2 dl majoneesia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl hunajaa
suolaa
Sekoita jogurtti ja majoneesi, purista
mukaan valkosipuli. Mausta suolalla ja hunajalla. Säilytä kylmässä tarjoiluun asti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti