Lasagne kasataan lasagnelevyistä, jauhelihakastikkeesta ja juustokastikkeesta.. Mulla tulee näillä noin kolme kerrosta. Aloitan jauhelihakastikkeella ja päällimäiseksi menee vielä pari desiä punaleimaemmentaalia. Paistetaan 175 asteessa uunissa noin tunti ja annetaan vetäytyä ennen tarjoilua.
Jauhelihakastike
400g naudan jauhelihaa
1 iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
öljyä
3rkl vehnäjauhoja
4-5 dl vettä
tomaattipyrettä tai ketsuppia
soijakastiketta
mustapippuria, paprikajauhetta, oreganoa, ripaus cayennepippuria, suolaa
Jauheliha ja sipuli ruskistetaan ja lisätään jauhot ja vesi sekä mausteet. Annetaan hautua.
Juustokastike
25g voita
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 litraa maitoa
1/2 pkt koskenlaskijaa
1/2 dl parmesaanijuustoa
1/2 dl punaleimaemmentaaliraastetta
valkopippuria, muskottipähkinää, suolaa
Voita sulatetaan kattilassa ja siihen lisätään jauhot. Ei anneta ruskistua. Lisätään maitoa ja ootellaan kunnes suurustuu kastikkeeksi. Sulatetaan juustot joukkoon jau maustetaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti