tiistaina, kesäkuuta 10

Intialainen ateria, osa 1: Peruna-pinaatticurry

Intialainen ruoka on niin hyvää. Intialainen kasvisruoka ansaitsee erityistä kiitosta. Rakastan ruuanlaittoa, ja varsinkin kun saa tehdä useampaa sorttia erilaisia sooseja.

Aloo Palak (pottu-pinaatticurry)

Ainekset neljälle

1 ps pakastepinaattia (tuore käy toki myös)
3 isoa pottua
1 iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 pätkä inkivääriä
1-5 chiliä
1 rkl voita
2 rkl öljyä
1 rkl garam masalaa
1 tl kurkumaa
1 rkl korianterijauhoja
1 rkl jeeraa
1 tl suolaa
Koristeeksi
Jogurttia
Korianteria

Reseptin valmistusohjeet

Kuori ja kuutioi peruna. Laita perunat kattilaan (suolaa) ja kiehauta viisi minuuttia. Kattila pois liedeltä mutta perunat saa jäädä veteen.
Masalan tekeminen:
Kuori ja silpusta sipulit pieneksi. Voi ja öljy pannulle sekä sipulit. Kuori myös inkivääri ja silpusta se pannulle. Chileihin viilto ja pannulle. Kun sipulit alkavat ruskistua, ripottele mausteet perään. Sekoita masala tasaiseksi. Voi lisätä öljyä jos tarrautuu liikaa.
Tiputa pakastepinaatit sellaisenaan pannuun, ja pikkaisen vettä perään. sulata pinaatit masalaan (tuoreet pinaatit huuhtelun jälkeen pannulle sellaisenaan).
Kaada perunoista vesi pois ja perunat pannulle. Sekoita Aloo Palak hyvin ja tarkista perunoiden kypsyys. Paistele vielä hetki jos tarvitsee. Kaada tarjolle ja koristele Aloo Palak jogurtilla ja korianterin lehdillä. 


Ei kommentteja: