Dhal tai suomeksi Dal on yksi arkisimmista ruuista intialaisessa ja nepalilaisessa keittiössä. Sitä on yleensä tarjolla joka aterialla. Muistan kun ensikerran maistoin Dal:ia Nepalissa, se mausteiden ilotulitus suussani. Olin taivaassa. Tässä yksi resepti.
Linssi-Dhal
Ainekset (4 annosta)
1 sipuli
3 tl kokonaista kuminaa
3 laakerinlehti
1 purkki paseerattuja tomaatteja
2 tl korianteria (jauhettuna)
1 tl kurkumaa (jauhettuna)
2-3 tl currymasalaa
chilijauhetta (oman maun mukaan)
4 dl gogreen punaisia linssejä (kuivia)
3 valkosipulin kynttä (lohkoina) (kuulotettuna koristeeksi)
öljyä ja suolaa tarvittaessa
3 tl kokonaista kuminaa
3 laakerinlehti
1 purkki paseerattuja tomaatteja
2 tl korianteria (jauhettuna)
1 tl kurkumaa (jauhettuna)
2-3 tl currymasalaa
chilijauhetta (oman maun mukaan)
4 dl gogreen punaisia linssejä (kuivia)
3 valkosipulin kynttä (lohkoina) (kuulotettuna koristeeksi)
öljyä ja suolaa tarvittaessa
Valmistus (20 min)
Kuullota sipuli öljyssä yhdessä kuminan ja laakerilehden kanssa.Kaada mukaan paseeratut tomaatit, sekoita. Lisää korianteri, kurkuma, currymasala ja chilijauhe. Anna kiehua n. 5 minuuttia. Kaada mukaan huuhdellut punaiset linssit ja anna kiehua kunnes linssit ovat pehmeät.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti