torstaina, kesäkuuta 12

Intialainen ateria, osa 3: Voi-kana, Butter Chicken

Jos menen syömään ulos intialaiseen ravintolaan, tilaan melkein aina voi(manteli)kanaa. Tämä resepti on muokattu parista paikasta, toinen on Intiainen kokki, joka postaa youtube-videoita: https://www.youtube.com/watch?v=5eMgECPDbAo, ja toista en enää edes muista.

Tulee muuten aika täydellistä!


Butter Chicken (Murgh Makhani)

600-800 g broileria ilman luita
marinadi:
2 dl   paksua jogurttia (tai juoksevampaa valutettuna)
2 rkl vehnäjauhoja
1,5 tl garam masalaa
1 tl    suolaa
markhanikastike:
50 g   voita
1 tl  jauhettua kardemummaa
1 tl kanelia
1 tl     chilijauhetta
1,5 tl  garam masalaa
1 tl     kurkumaa
3 valkosipulin kynttä
3 sipulia
2 tl inkivääritahnaa
3 rkl  cashewpähkinöitä
2prk tomaattimurskaa
sokeria
(suolaa tarvittaessa)
0,5 dl kermaa
2 rkl   tuoretta korianteria silppuna

Leikkaa broileri isoiksi paloiksi (n. 4 x 4 cm). Lisää jauhoja, mausta ja sekoita jogurttiin. Anna maustua pari tuntia tai yön yli jääkaapissa.
Valmista markhanikastike. Leikkaa sipulit kuutioksi (saa olla isoja palasiakin).Sulata voi kattilassa ja lisää siihen kaikki mausteet (sis inkivääri). Kuullota sipuleita voi-mausteseoksessa. Paista myös pähkinöitä hetken. Lisää sitten tomaattimurska ja anna hautua 10-15minuuttia. Mausta suolalla ja sokerilla. Kaada kastike blenderiin ja aja sileäksi. (tämän makhanin voi tehdä valmiiksi vaikka edellisenä päivänä tai aamulla)
Paista broilerit useammassa erässä pannulla (voissa). Kumoa paistetut broilerit syvemmälle pannulle tai pataan. Sekoita joukkoon markhanikastike ja anna kanan hautua ja imeä makua 10-20minuuttia. Lopuksi lisää kermaa, korianterisilppu ja tarkista suola. 


Ei kommentteja: