Naan
Ainekset neljälle
5dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 tl ruokasoodaa
50 g voita
2 dl maitoa
2 dl luonnonjogurttia.
1 tl suolaa
2 tl ruokasoodaa
50 g voita
2 dl maitoa
2 dl luonnonjogurttia.
Sekoita siivilöityihin jauhoihin suola ja ruokasooda. Lisää seokseen maito, jogurtti ja puolet sulatetusta voista. Sekoita nopeasti – älä vaivaa taikinaa liikaa, jotta se ei sitkisty.
Paista naanit 275 asteessa 7–10 minuuttia*, kunnes pinnalla on ruskeita täpliä ja pinnan kuori kupruilee. Voitele kypsät leivät lopulla voisulalla. (Saat valkosipuli-naanleipää, kun lisäät valkosipulimurskaa voisulan joukkoon ennen voitelua)
Kurkku-Raita. '
3 dl maustamatonta jogurttia
(1/2 tl tuoretta raastettua inkivääriä)
ripaus juustokuminaa, jeeraa
1/4 tl valkopippuria
1/2 tl suolaa
tuoretta korianteria
Raasta kurkku ja sekoita siihen suola. Anna maustua hetken ja puristele ylimääräinen neste pois. Sekoita kurkkuraaste jogurtin kanssa, lisää mausteet. Anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti