perjantaina, kesäkuuta 13

Intialainen ateria osa 4: Naan-leipä ja KurkkuRaita

Intialaisen aterian kruunaa hyvät lisukkeet. Riisi on yksi, mutta mielestäni ateria kaipaa aina intialaista leipää ja raitaa. Tämä Naanleivän ohje on otettu Valion sivuilta. Kurkku-Raita on sovellettu Pastanjauhajilta.


Naan

Ainekset neljälle

5dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 tl ruokasoodaa
50 g voita
2 dl maitoa
2 dl luonnonjogurttia.
Sekoita siivilöityihin jauhoihin suola ja ruokasooda. Lisää seokseen maito, jogurtti ja puolet sulatetusta voista. Sekoita nopeasti – älä vaivaa taikinaa liikaa, jotta se ei sitkisty. 
Paista naanit 275 asteessa 7–10 minuuttia*, kunnes pinnalla on ruskeita täpliä ja pinnan kuori kupruilee. Voitele kypsät leivät lopulla voisulalla. (Saat valkosipuli-naanleipää, kun lisäät valkosipulimurskaa voisulan joukkoon ennen voitelua)




Kurkku-Raita. '

pala kurkkua (200 g)
3 dl maustamatonta jogurttia
(1/2 tl tuoretta raastettua inkivääriä)
ripaus juustokuminaa, jeeraa
1/4 tl valkopippuria
1/2 tl suolaa

tuoretta korianteria


Raasta kurkku ja sekoita siihen suola. Anna maustua hetken ja puristele ylimääräinen neste pois. Sekoita kurkkuraaste jogurtin kanssa, lisää mausteet. Anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia.



Ei kommentteja: