sunnuntai, kesäkuuta 29

Intialainen ateria part 5; Kookos-dal

Nyt löyty hyvä dal eli intialainen linssisoosi. Resepti löytyi Opiskelijaruokaa blogista, hieman tuunasin lisäämällä purkin tomaattipyrettä.

Tarvitset:
  • 150 g punaisia linssejä
  • 1 sipuli
  • 1 rkl kuminaa
  • Ripaus chiliä
  • 1 rkl Garam Masala -mausteseosta (kaardemummaa, neilikkaa, korianteria, mustapippuria, kanelia)
  • 1 rkl kurkumaa
  • 2 rkl öljyä
  • 1 prk kookoskermaa (olisko 250ml purkki?)
  • Vettä
  • 2 tl inkiväärimurskaa
  • 3 kynttä valkosipulia
  • 1 purkki tomaattipyrettä
  • Soijakastiketta
  • Suolaa
Valmistus:
  1. Huuhtele linssit ja anna niiden liota hetki.
  2. Kuumenna öljyä kattilanpohjalla. Paahda mausteet öljyssä. Nauti mahtavasta tuoksusta!
  3. Sotke sekaan pieneksi hienonnettu sipuli.
  4. Lisää linssit pataan. Lisää pieni tilkka vettä ja noin puolet kookosmaidosta.
  5. Lisää vettä aina tarpeen vaatiessa, siten että linssit keittyvät kokoajan, mutta ei siten että kastikkeesta tulee liian vetistä.
  6. Hienonna valkosipuli ja pieni pala inkivääriä ja lisää ne pataan. Lisää tomaattipyre.
  7. Anna kypsyä hellalla parikymmentä minuuttia. Lisää kastikkeeseen vähitellen kookosmaitoa.
  8. Kun linssit ovat murentuneet kastikkeeseen voit maustaa soossin suolalla ja soijakastikkeella.

Ei kommentteja: