Aion leipasta kaksikerroksista mutakakkua. Täydellinen kakku suklaaholistille.
ainekset:
250g voita
150g valkosuklaata
5dl hienoa sokeria
2,5dl maitoa
5dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilja-aromia (tai vaniljasokeria)
2 kananmunaa
2 rkl kaakaojauhetta
600g (3 levyä!!) fazerin sinistä suklaata
2,5 dl kuohukermaa
Uuni lämmitetään 175 asteiseksi.
Voitele kaksi 20cm halkaisijaltaan olevaa kakkuvuokaa tai vuoraa leivinpaperilla
Sulata voi kattilassa, lisää siihen valkosuklaa, sokeri ja maito ja lämmitä kunnes on sekoittunut sileäksi. Kaada kulhoon, anna jäähtyä 15 minuuttia
Lisää siivilöidyt jauhot ja leivinjauho suklaa-voi seokseen, sitten lisää vanija-aromi sekä kananmunat.
Kaada puolet taikinasta toiseen vuokaan ja sekoita toiseen jäljelle jäävään osaan kaakaojauheet. Laita ruskea taikina toiseen vuokaan.
Paista kakkuja 175 asteisessa uunissa noin 50minuuttia. anna jäähtyä 5 minuuttia ja kumoa esim ritilälle jäähtymään.
Sekoita maitosuklaat kerman joukkoon liedellä, kunnes suklaa on sileää.
Jäähdytä esim jääkaapissa välillä sekoitellen kunnes täyte on jähmettynyt helposti levitettävään muotoon.
Halkaise molemmat kakut täsmälleen puoleksi. Aloita vaalealla kakunpuolikkaalla, levitä sen päälle suklaatäytettä. Toista kakunpuolikkailla, värejä vuorotellen. Levitä lopputäyte päälle ja sivuille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti